Glasprovning och Champagneprovning för goda vänner

Lördagens glas/champagneprovning blev kanonbra. Visst brukar man säga " finns det hjärterum så finns det stjärterum. Trots det lilla lokalen fick 9 personer plats.

Jag bestämde att temat skulle vara på en mycket enkel nivå, rolig och lättsam. Min tanke var att visa hur champagne skiljer sig i pris samt presentera 3 champagner med olika druvinnehåll. Ville även påvisa vikten att alltid dricka denna ädla dryck ur bra och korrekta champagneglas.

Följande 3 champagner provades ur våra champagneglas från Lehmann Grand Champagne 41 cl.

André Legrand 77841 . 199 kronor. Tillverkad på två druvor, Chardonnay och Pino Noir. Fördelningen på druvorna samt mer information om detta vin finns inte att hitta på leverantörens sida.

Beaumont des Crayères 7891. 239 kronor. Tillverkad på 3 druvor, 60% Pinot Meunier, 25% Chardonnay, 15% Pinot Noir.

Beaumont des Crayères är ett kooperativ med säte i Epernay. Kooperativet bildades på 1950-talet och består idag av 250 vinodlare som tillsammans förfogar över 86 hektar vinodlingar i Champagne. Årsproduktionen är cirka 900 000 flaskor. I vingårdarna ligger fokus på den blå druvsorten pinot meunier.

Launois, Blanc de Blanc NV 7450. 329 kronor. Tillverkad på 1 druva, 100 % Chardonnay.

Familjeföretaget Launois Père et Fils grundades 1872 och drivs idag av Bernard och Dany Launois. Egendomen består av 21 hektar vinodlingar, varav merparten ligger i Le Mesnil.

Vi lekte även med Le Nez du Vins doftaromer. För att få ett bra doftminne och en stor doftbank måste man öva upp sin hjärna. Provningens vinnare var den dyraste champagnen från Launios, den gillades av alla. 

       

 

❤🍾🍾🥂🥂. Är så lyckligt lottad som får jobba med det jag älskar. #champagneprovning #champagnelovers #tastingchampagne #alltidlärmansignågotnytt #sommelierlife #winetasting #winelifestyle #champagnebucket #lenezduvin #lehmannglasses #grandchampagne41cl #1cruvinantique